TURUN FLAMENCOYHDISTYS
RUMBITA® JA FLAMENCO
RUMBITA®: Dance rumbita® on flamenco-tanssinopettaja Kirsi Kannaksen ideoima tanssimuoto, joka on vauhdikas sekoitus flamencoa ja salsaa itämaisin maustein. Rumbita fuerte puolestaan on tehokasta tanssillista treeniä, joka kiinteyttää ja vahvistaa vartaloa, lisää notkeutta ja kuluttaa kaloreita!

Musiikki on espanjankielistä latinopoppia tai flamenco-pohjaista fuusiomusiikkia.

Tunneilla saat hien pintaan ja harjoitutat huomaamattasi vartaloasi monipuolisesti; niin lantio, hartiat kuin mielikin vetreytyvät rytmikkään lattarimusiikin sykkeessä!

Katso rumbita fuerten esittelyvideo:
rumbita fuerte


FLAMENCO:
Flamencotanssissa kiehtovat vahvat tunteet, rytminen jalkatyö ja taputukset, ilmaisuvoimaiset kädet rannepyörityksineen ja vivahteikas vartalonkäyttö. Flamencossa ilo, rakkaus, suru ja ahdistus purkautuvat kokonaisuudeksi, joka vie mennessään!

Alkeistunneilla lähdetään liikkeelle aivan flamenco-tanssin perusteista. Tanssillista taustaa ei tarvitse olla ja rytmitajukin kehittyy matkan varrella. Perustekniikan lisäksi alkeistunneilla opetellaan andalusialaista flamenco-vaikutteista kansantanssia sevillanasta.

OPETUS
 
Flamenco Studio
Flamenco Studiossa opetetaan flamencotanssia alkeista edistyneisiin. Koreografiatuntien lisäksi on tekniikkatunteja ja välinetekniikkaa. Syksyllä 09 alkoi "flamencon pikkusiskon", letkeän rumbitan® opetus. Tanssitunteja on kaikenikäisille; nuorimmat oppilaat ovat 3-vuotiaita ja vanhimmat jo eläkeikässä; flamenco sopiikin kaikille ikään ja kokoon katsomatta! Flamencolaulua, flamencokitaran ja cajónin soittoa voi opiskella tiiviskursseilla. Studiolla pidetään tilauksesta myös flamencon ja rumbitan® tutustumistunteja esim. työ- ja polttariporukoille (ks. keikat).

 
Varusteet
Vaatetus flamencotunneilla:
- vartalonmyötäinen yläosa, treenipaita
- pitkä leveähelmainen hame (naiset) / treenihousut (miehet)
- tukevat umpikärkiset kengät, joissa leveä korko (n. 3-5cm)

Vaatetus rumbita® tunneilla:
- vartalonmyötäinen yläosa, treenipaita
- treenihousut, trikoot tms.
- dance rumbita -tunneilla myös lyhyehkö hame
- tanssitossut, tanssilenkkarit

Alkeistunneille voi toki tulla, vaikka ei heti olekaan kaikkia varusteita. Jotkut sisäkengät olisi kuitenkin flamencotunneilla hyvä olla.

Käytettyjä flamencovarusteita voit etsiskellä vaikkapa Turun Seudun Flamencokirppikseltä, Kirppikseltä tanssin harrastajat voivat löytää itselleen flamencokengät tai -hameen edullisesti. 

 
Studion sijainti ja tilat
Toimitilamme sijaitsee Leaf Centerin wanhassa suklaatehtaassa Kärsämäessä osoitteessa Kärsämäentie 35. Sisäänkäynti sisäpihan B1-portaasta (katoksessa "kellon alla"), tanssistudio on
2. kerroksessa. Paikalle pääsee busseilla no 1 ('kauppatori'-lentoasema) ja no 21, 21A, 21B, 22M, 22X, 23, 23A (puutori-Paattinen/Tortinmäki/Yli-Maaria/Jäkärlä > huom. Tampereen valtatietä kulkevat bussivuorot eivät mene Kärsämäen kautta). Poistumispysäkki on no 184 Kärsämäentiellä aivan Leaf Centerin pääporttien kohdalla. Ajoaika torilta on n. 10 min. Sisäpiha-alueilla on paljon ilmaista parkkitilaa ja vielä runsaammin alhaalla Leaf Areenan parkkialueella. Tanssistudiolla on noin 50 neliön peilisali pukutiloineen. Luonnonvaloa antavat vanhat korkeat entisen tehdassalin ikkunat.

Tanssisaliamme voi vuokrata opetus- ja harjoituskäyttöön. Perushinta kertavuokrauksesta on 17 €/h, pitempiaikaisissa vuokrausjaksoissa edullisempi hinta. Jäsenille edulliset hinnat omatreenausta varten! Kysy tarkemmat tiedot yhdistyksestä.

 
Hinnat ja maksaminen
Kausihinnat löydät lukujärjestys-sivulta.

Hinnat muodostuvat ko. tasoryhmälle kuuluvien opetusjaksojen yhteistuntimääristä. Halvemmat hinnat ovat Turun Flamenco ry:n jäsenille. Tuntihinta (60min): alk. 13 euroa. Kertaluonteisesti maksettavat tunnit kalliimmat (hinta riippuu ko. tunnin perushinnasta).

Kausitunneista saa 7% paljousalennuksen, jos osallistuu useammalle kausitunnille (esim. flamenco + rumbita®). Alennuksen saa lisäkausitunneiltaan ja vain täysiin kausimaksuihin. Alennus ei koske pienryhmäopetusta eikä kausitunti-tiiviskurssi-yhdistelmää.

Tunnit maksetaan yhdessä erässä yhdistyksen tilille eräpäivään mennessä. Yli 140 euron summat voi halutessaan maksaa kahdessa erässä. Laskut lähetetään opetusjakson alussa. Maksuihin, eräpäiviin tai tuntiosallistumiseen (kauden aikana) liittyvät muutokset tulee viipymättä ilmoittaa yhdistykseen.

Maksuvälineenä käyvät myös Smartum liikunta- ja kulttuurisetelit sekä Smartum Saldo. 
Setelit: maksu väh. 10 setelin sarjoissa + käsittelymaksu 5e/nippu > esim. kausimaksusi on 150e, käytät kaksi 10 setelin nippua (20x5e), kausimaksustasi vähennetään siis 100e ja maksat erotuksen 50e + käsittelymaksut 2x5e.
Saldo: lisää maksusummaan käsittelykulu 3,5 %

Poissaolojen korvaaminen ja hyvitykset
Poissaolon tunnilta voi halutessaan korvata jollakin toisella tunnilla oman tunnin lisäksi. Syyskauden tunteja ei voi enää korvata kevätkaudella ja päinvastoin. Korvaustunneista on sovittava etukäteen opettajan kanssa. Saapuessasi korvaamaan ilmoittaudu opettajalle. Kausituntien poissaoloja ei voi korvata tiiviskursseilla.

Maksuihin voidaan tehdä hyvityksiä vain vähintään kolmen (3) kerran peräkkäisistä ja etukäteen kauden alussa ilmoitetuista poissaoloista. Jälkikäteen tuntimaksuja ei palauteta. Pitkäaikaisen sairauden takia palautusta voi kuitenkin saada, mikäli hyvitystä ei voida tehdä seuraavan kauden maksusta tai poissaoloja korvaamalla.

Yhdistys ei vastaa opettajan itsensä myöhemmin tekemistä aikataulumuutoksista ja niistä oppilaalle aiheutuvista rahallisista tappioista. Opettajan sairauden takia peruutetut tunnit pyritään aina pitämään sopimalla korvaava tuntiaika. Kokonaan pitämättä jääneet tunnit hyvitetään seuraavan kauden maksussa.