..9.
TURUN FLAMENCOYHDISTYS
OTA YHTEYTTÄ
040 124 1247
turunflamenco(at)live.fi
 


Turun Flamenco ry. facebookissa
 

 


Kaari Martin, Korppi ja kello
 

AJANKOHTAISTA
 
MEILLÄ

Décadas ke 15.2. klo 19 Sibelius-museo

Suomalaisen flamencon pitkän linjan tekijät tuovat flamencoa Sibelius-museon perinteiseen keskiviikkosarjaan Décadas-esityksellä. Flamencossa tanssi ja elävä musiikki ovat yhtä, ja tässä kokoonpanossa molemmista saadaan nautiskella täysin siemauksin. Luvassa on värikkäitä ja dramaattisia tanssinumeroita sekä taidokkaita kitarasooloja ja tunnelmallisia lauluosuuksia.
Tove Djupsjöbacka (tanssi, palmas), Toni Jokiniitty (kitara), Ulla Mäkilä (laulu), Marja Rautakorpi (tanssi, palmas). Paikka: Sibelius-museo, Piispankatu 17. Kesto 60 min, ei väliaikaa. Liput 10/6 €.

Flamenco Heart pe 5.5. klo 19 Vimma

RitmÅbo-sarjassa nähdään upea flamencoilta Flamenco Heart toukokuun alussa Vimmassa, Aurakatu 16. Vieraana mm. karismaattinen flamencotanssija Sofia Castro (Sevilla/Tukholma). Liput Tiketti.

 
MUUALLA
 
Helsingin XIX Flamencofestivaali 4.-11.2.2017
Pohjoismaiden suurin flamencofestivaali tarjoaa valoa kansalaisille kaamoksen keskelle helmikuun alussa. Ohjelmisto juhlistaa yhtä flamencotaiteen merkittävintä teemaa, kun paraatipaikalle nostetaan musiikin ja tanssin välinen liitto. Värikäs ohjelmisto pitää sisällään kansainvälisiä sekä kotimaisia näyttämöteoksia, yleisölle avoimia tapahtumia sekä tiiviskursseja. Festivaalin pääesityksenä nähdään la 11.2. madridilaisen Nino de los Reyesin kokoilllan teos “Inside”. Lisätietoja festivaalin esityksistä ja kursseista täältä.
 
Vandalus - "Nuevo Mundo" -levynjulkistamiskiertue maaliskuussa

Flamencofuusioryhmä Madridista saapuu maaliskuussa konserttikiertueelle Suomeen. Esiintyjinä suomalainen Raúl Mannola (kitara), Alberto Centella (huilu), Michel Gasco (oud), Pancho Brañas (perkussiot), Sonia Cortés (laulu) ja Eleonora Bayaz (tanssi). Esitykset: 16.3. Porvoo (Grand-sali), 17.3. Riihimäki (Vihreä Talo), 19.3. Helsinki (Savoy-teatteri), 21.3. Uusikaupunki (Crusell), 22.3. Pieksämäki (Poleeni) ja 23.3. Kangasala (Kangasala-talo).

 
Kuopio Dance Festival, Israel Galván: Fla.co.men to-pe 15.-16.6.2017

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaaleilla nähdään tänä kesänä omaperäisen ja innovatiivisen flamencotanssijan Israel Galvánin sooloteos Fla.co.men, jossa tanssijan lisäksi tärkeässä osassa ovat muusikot. Musiikiksi on koottu kappaleita Galvánin aiemmista menestysteoksista. Musiikkiin yhdistyy erottamattomana osana kehon liike ja rytmi - tanssija ikään kuin muuttuu soittimeksi itsekin. Galván yhdistelee taitavasti tanssin ja musiikin eri elementtejä asettaen ne yllättävään järjestykseen. Lopputulos on ainutlaatuinen: vaikka se on alkuperäistä flamencoa, on se toisaalta jotain täysin uutta. Aivan kuten teoksen nimikin: vaikka tavut ovatkin odottamattomassa järjestyksessä, on kyse edelleen flamencosta! Lisätietoja Kuopio Tanssii ja Soi

Tampereen 22. Flamencoviikko 28.6.-1.7.2017
Tampereen Flamencoviikkoa vietetään aiemmasta poiketen jo kesäkuun viimeisellä viikolla. Lisätietoa ensi kesän festivaalista tulossa tuonnempana.